Facebook
Hotărâri C.A.
Vremea
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
FCȘGM
Institutul Polonez
Sondaj membri
Sunte-ți de acord cu susținerea "Bacalaureatului Perofesional"?

DA.
DA.
100% [1 Vot]

NU.
NU.
0% [0 Voturi]

Nu știu.
Nu știu.
0% [0 Voturi]

Voturi: 1
Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Pornit: 07 noiembrie 2012, 14:22
Mesaje scurte
Trebuie să te conectezi
pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
1 Decembrie 2016-Ziua Nationala

 

Ziua Națională

1 Decembrie 2016

 

        Elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” au sărbătorit ziua de 1 decembrie 2016, alături de gorjeni, în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, unde au depus o coroană de flori la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, în memoria eroilor neamului românesc.

        De asemenea, au participat la spectacolul oferit de ansamblul Doina Gorjului și la întâlnirea cu legendarul Nicu Covaci, solistul trupei Phoenix. (foto)

Balul Bobocilor 2016

 

Balul Bobocilor 2016

 

              La Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu a fost organizata si in acest an Balul Bobocilor 2016. Activitatea s-a desfasurat in incinta Restaurantului Anna Events (pe Insulita), invitat special fiind Liviu Teodorescu. (link foto, video)

       

Halloween 2016

      

Halloween 2016


          La Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu a fost organizata si in acest an sarbatoarea de Halloween.      

       Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. în alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

              Printre activitatile specifice, amintim:

– discuții despre istoricul și însemnătatea sărbătorii de Halloween;

– amenajarea unei expoziții de felinare- dovleci sculptati;

­­_prezentarea de costume cu tematica de Halloween.

-pregatirea unor retete culinare pe baza de dovleac .

-mima- reproducerea unei activitati sau a unei stari.

– confecționarea unor măști de Halloween.


Coordonatori  proiect :

Prof. Bacila Nicoleta

Biliotecar Dan Irina

 

 Echipa de proiect:

Prof. Milostenu Diana Nicoleta

Prof. Magureanu- Stoenescu Simona

Prof. Mihai Camelia

 

 Director,

Prof. Patrascoiu Simona

Dir. Adj. Prof. Vulpe Carmen


 

Limba română

 

E cool să iubim limba română

 

         Elevii Colegiului Tehnic "General Gheorghe Magheru" Tg-Jiu au participat la o activitate dedicată limbii române, element esențial al identității naționale supus unei degradări continue.

            În cadrul acestei activități elevii au recitat poeme ce ilustrează frumusețea limbiiromâne și au participat la concursul ce a presupus identificarea unor greșeli frecvente din limba română contemporană.(link foto)

 

                                                                                    Prof.  Mărgulescu Carmen

                                                                                    Prof. Blîndu Lavinia

Minivacanta de Ziua Natională

Mini-vacanță de Ziua Națională

 

     Elevii și profesorii din județul Gorj vor avea parte de o mini-vacanță de Sf.Andrei și 1 Decembrie. Potrivit liderilor de sindicat din învățământul preuniversitar, elevii vor fi liberi  începând de miercuri, 30 noiembrie, până vineri, 2 decembrie, urmând să se reîntoarcă la școală luni, 5 decembrie având în vedere cele două zile de week-end. Ziua de vineri, 2 decembrie, va fi recuperată de elevi și profesori, cel mai probabil într-o zi de sâmbătă sau pe parcursul următoarelor săptămâni. Pe 30 noiembrie se sărbătorește Sf. Andrei, sărbătoare liberă legală la fel ca 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Anul acesta, elevii intră oficial în vacanța de iarnă pe 24 decembrie, urmând să revină la școală pe 8 ianuarie 2017.


Săptămâna fructelor și a legumelor donate

 

Săptămâna fructelor și a legumelor donate

la COLEGIUL TEHNIC GENERAL GHEORGHE MAGHERU

 

         Ca în fiecare toamna din ultimii ani, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), am organizat  si anul acesta Săptămâna fructelor și a legumelor donate. Scopul acestei campanii este acela de a dezvolta spiritul voluntariatului de la vârste mici, atitudinea de într-ajutorare și grija față de ceilalți prin sensibilizarea elevilor și profesorilor din școală cu privire la situația dificilă în care se află unii copii ai căror părinți au o situație financiară precară.

          În activități s-au implicat mai mulți profesori  voluntari și elevi (peste 200 elevi) care au popularizat această acțiune în școală și au coordonat elevii în activitățile de donare. Din donațiile elevilor și profesorilor s-a strâns o cantitate mare de fructe și legume de care au beneficiat  elevi din școală și copii aflați în grija  C.S.C.C.D. Tg Jiu . Pentru a-i obișnui pe elevi să mănânce fructe, fiecare elev din scoală a primit câte un fruct.   (link foto)

                                                                                       Prof. Măgurenu Simona

Modele Bac 2017

 

Modele subiecte BAC - 2017

 

       Pe site-ul I.S.J. Gorj au fost postatate Modele subiecte BAC MENCȘ - 2017       Puteți vizualiza și descărca aceste modele la link-ul următor:

 
http://isj.gj.edu.ro/2016/11/10/modele-subiecte-mencs-2017/


Bebras

 

Bani de Liceu 2016
HOTĂRÂRI CONSILIUL DE ADMINISTRATIE
ZILELE EUROSCOLA
ZILELE  EUROSCOLA
13 octombrie 2016
Colegiul Tehnic “GENERAL GHEORGHE MAGHERU”  în
Parlamentul European de la Strasbourg (album foto)

 

    Perioada 7-16 octombrie a reprezentat pentru cei 24 de elevi coordonati de prof. Carmen Danaricu  și prof. Carmen Vulpe, o experiență unică, de neuitat.

     Concursul “Euroscola” 2015-2016 a oferit  șansa tinerilor gorjeni de a se intâlni cu semenii lor din Europa, de a schimba impresii  sub marea cupolă a Parlamentului European.

     Echipa alcătuită din 24 de elevi a fost însoțită în Parlamentul European de doamnele profesoare Dănăricu Carmen și Blîndu Lavinia. 

    Ziua cea mare, 13 octombrie 2016 a reunit la Strasbourg delegatii din 21 de țări europene: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Spania, Franta, Croatia, Italia, Letonia, Ungaria, Olanda, Austria, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Slovacia, Suedia și Marea Britanie. Reprezentanții gazdelor au prezentat structura Parlamentului, comisiile de lucru, funcționarea grupurilor parlamentare și principalele repere ce vizează activitatea parlamentarilor: adoptarea legislatiei europene, stabilirea și repartizarea bugetului, politicile adoptate în relatia cu toate statele membre etc. (citeste mai mult...)

                                                                             Prof. Dănăricu Carmen